WHO

Judith Nijland
Profielfoto_bomen
Judith geniet met volle teugen van het leven en van muziek. En dat straalt ze ook uit.
Ze zingt een breed repertoire, van jazzstandards tot popstukken en eigen liedjes. En nooit zonder daar haar eigen draai aan te geven. Op dit moment toert ze met A Jazz Tribute to ABBA, waarbij ze met haar eigen band ABBA-liedjes verjazzt. Met het project Songs of Wes, een eerbetoon aan jazzgitaar-legende Wes Montgomery, waarvoor Judith zelf teksten schreef. En met de cd Trav’lin’ Light die ze met het Alexander Beets Quartet opnam.

VAN KLASSIEKE TALEN NAAR CONSERVATORIUM
Judith is muziek. Al op jonge leeftijd doet ze mee aan talentenjachten met zelf geschreven liedjes. De piano thuis wordt veel gebruikt voor klassieke pianolessen en eigen probeersels. Na een studie Grieks en Latijn studeert Judith jazz-zang aan het conservatorium in Den Haag en slaat daarna haar eigen weg in. Ze gaat steeds meer zelf stukken schrijven, maar jazz blijft haar grote liefde.

HAAR STEM EN PERFORMANCE
Haar heldere en warme stem met groot bereik is erg flexibel. Vaak zeggen mensen dat haar geluid op dat van Karen Carpenter lijkt.
En als Judith op het podium staat is ze sterk, soms kwetsbaar en vaak vol humor. Ze neemt je mee in haar verhaal en bovenal geniet ze zichtbaar van de interactie op het podium met haar band en het publiek.

HAAR CD’S EN PODIA
Vijf cd’s heeft ze inmiddels op haar naam staan:
A Jazz Tribute To ABBA | 2016
Trav’lin’ Light | 2013
Four Zero | 2011
Suitcase of Songs | 2006
The Beautiful Reality of Life |2003

Deze cd’s werden ook op de landelijke radio met veel enthousiasme ontvangen. En natuurlijk zingt Judith het liefst zoveel mogelijk live. Zowel in Nederland als in het buitenland. Ze toerde de afgelopen jaren door heel Europa, Thailand, U.S.A., Indonesië, Japan en Australië.

Danny van Kessel
Danny
Op zijn 10e verjaardag kreeg hij zijn eerste pianoles. Danny heeft tijdens zijn lessen verschillende prijzen gewonnen; 1ste prijs Petrof piano concours op 14-jarige leeftijd en later de eerste prijs van de compositie wedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble. Hij mocht hierdoor samen met het NBE optreden in het concert gebouw te Amsterdam.
Na een concert van Herbie Hancock op het North Sea Jazz in 1998 was Danny zo onder de indruk van Jazz geraakt dat hij besloot zich te verdiepen in Jazz muziek. Hij kwam terecht op het Rotterdams Conservatorium, CODARTS op de afdeling wereldmuziek. Daar heeft Danny naast jazz ook salsa en Braziliaanse leren spelen. In 2007 heeft Danny zijn studie afgerond met een 9,5 !
Danny heeft gespeeld met: Lucas van Merwijk, Jeroen Vierdag, Bart van Lier, Boudewijn Lucas, Rik Mol, Martijn de laat, Ben van de Dungen, Lilian Vieira, Denise Jannah, Andro Biswane, Eric Calmes, Armando Vidal, Deborah Carter, Gerardo Rosales, Joe Rivera, Michael Simon, Maria catherina, Reno Steba, Pablo Nahar, Roel Calister, Izaline Calister, Teema, Maria joao Mendes, Marc de Jong, Maria Fernandez Alvarez, Yoran Vroom, Tuur Moens en nog vele anderen..

Hij heeft op vele podium en theaters in Nederland gespeeld. Maar ook in het buitenland; Frankrijk, Duitsland, Colombia, Cali, Bogota, Spanje, Engeland, Brazilië  en India.

Pieter Althuis
Pieter
Pieter groeide op in een muzikaal gezin met uiteenlopende muziek, van Bach tot Nederlandse luisterliedjes.  Al heel vroeg wist hij dat hij bas wilde spelen. Zijn ouders gaven hem eerst een klassieke gitaar. Hij stemde de snaren van mijn gitaar meteen zo laag mogelijk en zocht alle baslijnen uit van de muziek uit de hitlijsten. Zo is het bas spelen begonnen.
Pieter is één van de zeldzame bassisten die zowel pop, funk en jazz in z’n vingers heeft. Pieter studeerde in 2000 af aan het conservatorium in Zwolle als uitvoerend musicus contrabas en basgitaar met als extra aantekening voor klassieke contrabas en band coaching. Zijn veelzijdigheid is terug te zien in zijn werk. Hij speelt in diverse bands en combo’s.
Hij werkte o.a. met Rob van Kreeveld, Louis van Dijk, Denise Jannah, Jocelyn Brown, Saskia Laroo en Carlo de Wijs.

Arie den Boer
Arie
Arie den Boer (Maasdam, 1969) is misschien wel de meest veelzijdige Nederlandse slagwerker van dit moment.
Hij beheerst talloze muziekstijlen op het hoogste niveau en treedt op als drummer of percussionist voor breed scala aan (internationaal) bekende en minder bekende artiesten, orkesten, musicals en televisieprogramma’s.
Hij speelt of heeft oa gespeeld met Steve Vai, Mathilde Santing, Blue Man Group, Metropole Orkest, Carel Kraayenhof e.v.a. Tevens doet hij veel Studiowerk en speelt hij in de Servische Band ‘Balkanopolis’.
Daarnaast heeft Arie den Boer recentelijk zijn eigen drumschool opgericht: het Drummers Initiative Zutphen. Daar verzorgt hij masterclasses voor collega’s en geeft hij les aan startende drummers en percussionisten.

Studio okt

Judith Nijland – zang
Danny van Kessel – piano
Pieter Althuis – bas
Arie den Boer – drums